Modules

De 5 Beeldelementen in Beeld

Op basis van de door mijzelf ontwikkelde leergang “De 5 Beeldelementen in Beeld” zijn de onderstaande 5 modules ontwikkeld. Elke module bestaat uit 8 lessen van 2 uur.
Mijn impressie van het Czaar Peterhuisje


Modules

Module 1. Vormen en lijnen​

Vaak zeggen mensen: “Ik kan niet tekenen".

Toch blijkt, dat iedereen in staat is een prachtig kunstwerk te maken. Het is wetenschappelijk bewezen, dat ons vermogen voor tekenen en schilderen in de rechterhersenhelft ligt. Jammer genoeg worden we hierbij vaak geblokkeerd door ons denken. We tekenen dát wat we dénken te zien en niet wat we écht zien. Tijdens de 8 lessen van deze eerste module ontdek je dan ook hoe je je rechter hersenhelft kan activeren zodat ook jij kan tekenen.

Module 2. Spelen met kleur

Tijdens deze module maak je kennis met de kleurenleer. Je leert hoe je met de 'primaire' kleuren alle andere kleuren kunt maken en hoe je een mooi palet kunt samenstellen.

Module 3. Compositie

Tijdens deze module leer je hoe je een specifiek effect creëert in een compositie. Bijvoorbeeld: contrast, beweging, harmonie of ritme.

Module 4. Licht en donker

'Clair-obscur' verwijst naar overlopende kleuren, van licht naar donker in een kunstwerk. Een techniek, die je kan gebruiken om diepte en sfeer aan je werk te geven.

Module 5. Ontwikkel je eigen stijl

Met de opgedane kennis en technieken ga je werken om de stijl, die je voor jezelf hebt gekozen verder te ontwikkelen.

Scroll naar top