Os Kunsthoisie is een onderdeel van de Saense School voor Beeldende Kunst. Het is een klein maar intiem huismuseum aan de Hogendijk 21 Zaandam.

Vlak voor de corona uitbrak hadden Wim en ik het plan opgepakt om ons huis open te stellen voor geïnteresseerden. Het idee was om er kleinschalige exposities van (aankomende) kunstenaars te houden, die voor iedereen toegankelijk zouden zijn in weekenden.

 

 

 

Het werd toen officieel geopend door burgemeester Jan Hamming van Zaanstad. Door de uitbraak van corona was het niet mogelijk om daadwerkelijk Os Kunsthoisie te openen. We hebben wel in die tijd ons huis verbouwd en de benedenverdieping en de vide, die een prachtig uitzicht biedt over de Voorzaan en het Monethuis, voorzien van ledverlichting, een museum waardig.

 

 

 

Het roer moest om! Door allerlei omstandigheden wordt 2024 het eerste jaar, dat Os Kunsthoisie daadwerkelijk wordt gebruikt.

Op vrijdagmiddag bijvoorbeeld een culturele borrel met een diapresentatie over de geschiedenis van de Russische Buurt.

Daarnaast gaan we (aankomende) kunstenaars de mogelijkheid bieden voor een podium om te exposeren. Als onderdeel van mijn coaching project: Van werk tot verkoop, ondernemerschap in de kunst. Een traject van 8 sessies en als afsluiting een certificaat en een tentoonstelling in Os Kunsthoisie van hun eigen werken.

Ook bestaat de mogelijkheid om in kleine groepjes van maximaal 10 personen een op maat gemaakt project te organiseren. Bijvoorbeeld schilderen. Dat kan zowel binnen als buiten. Dat moet lukken met het Monethuis voor de deur en de groene Russische buurt met zijn architectuur en geschiedenis. Eventueel afsluitend met/of zonder koken in kleur.

Kortom, Os Kunsthoisie biedt veel mogelijkheden.

 

Bent u geïnteresseerd, neem dan even contact met ons op voor meer informatie:

Marijke   06 16807659

Wim       06 40779552

Scroll naar top